Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Bu doğrultuda devlet bile iş veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine reva bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Sonunda imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya essah ve kolayca açılabilen örgüya Yangın Çıkış Kapısı sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cepheı aralık opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik kol ile daha pıtrak yararlanma sağlanabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi gibi kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yangın bapları; son had kredili ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında kendisine mahal bulur. Asıl bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonrasında kaliteli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi fail oturmuşş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

şayet bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedi çıkış bapsı yerine yapı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe gereğince derundokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna destelı olarak elan bozuk olmaktadır.

Report this wiki page